Omgeving Schouwen-Duiveland

Omringd door zee, meer en rivier, waar de wind uit zee zorgt voor een zuivere lucht, ligt het eiland Schouwen-Duiveland. De meest geschikte plaats om tot rust te komen!

Midden op de kop van het eiland ligt het pittoreske dorpje Noordwelle. Een kerk, wat huizen eromheen en een schooltje. Alsof de tijd heeft stil gestaan. Even buiten het dorp vindt u onze recreatieboerderij bestaande uit zeven appartementen en een gezellige mini-camping. Het is dus een goede uitvalsbasis voor uw vakantie-uitstapjes.

Neeltje Jans

Deltapark
Website »

Watersnoodmuseum

Herinneren, leren en vooruitkijken
Website »

Zeelandmuseumland

Overzicht Zeeuwse musea
Website »

Mini Mundi

Miniatuur Walcheren, attractiepark en...
Website »

Zeeuwse Pontjes

Vaar mee met één van de Zeeuwse pontjes!
Website »

Museum Goemanszorg

Streek- en landbouw
Website »

3 km. van ons bedrijf het Noordzeestrand en het uitgaansdorp Renesse

Drie kilometer verder stroomt de Oosterschelde (Nationaal Park) door de Stormvloedkering naar de Noordzee. Deze werd gebouwd na de overstroming in 1953, die het eiland getekend heeft. De bouw van de Deltawerken en de geschiedenis hiervan kunt u vinden op het werkeiland Neeltje Jans.
Er zijn vele duik- en visplaatsen te vinden en de Brouwersdam is een ideale plek voor surfers met de keus tussen Grevelingenmeer aan de ene zijde van de dam en de zee aan de andere zijde. Bootverhuur is ook aanwezig.

De Prunje is een bekend vogelgebied waar u een grote verscheidenheid aan vogels kunt zien. Verder zijn er 2 maneges in de buurt die gelegendheid geven tot paardrijden over het strand en in het bosgebied: de Dominiale bossen. Voor winkeluitstapjes kunt u naar de historische stadjes Zierikzee, Veere en Middelburg. Grotere steden zijn Goes (30 min.), Antwerpen en Rotterdam(1 uur).

Ook langs de boulevard van Vlissingen is het goed toeven: wandelen met uitzicht op grote zeeschepen. Tevens kan men over de diverse eilanden fietsroutes volgen en overvaren met fietspontjes. Een dagje Zeeuws-Vlaanderen met zijn rijke historie, steden en vestingwerken hoort tot de mogelijkheden.

Onze brede stranden en meeste zonuren geven u tenslotte voor alles een heerlijke strandvakantie. In voor- en naseizoen is het heerlijk rustig op het eiland.